Natur i særklasse

Fra Høgåsen og de små hyttene som gir ly for vær og vind – og som kan bestilles for overnatting.

Flekkefjord landskapsvernområder på Hidra er absolutt verd et besøk. Naturen er mangfoldig og det er kort vei mellom utsiktspunkt som viser kystlandskap i særklasse.

For å komme til Hidra med bil/offentlig transport, må man ta ferge fra Kvellandstrand til Launes. Fergen går vanligvis to ganger i timen og overfarten tar 7 minutter. Avstanden fra Lauvik til Kirkehamn er 5 km, og Kirkehamn er et glimrende utgangspunkt for tur til Hågåsen.

Hågåsen
Et besøk på Hidra er fullkomment hvis du tar den korte fotturen til Hågåsen og Hitterøy kystfort. Utsikten over Kirkehamn og havet utenfor er til å ta pusten fra en besøkende. Kystfortet er både spektakulært, spennende og interessant enten man er interessert i krigshistorie eller ikke. Sporene etter tyskernes «Festung Norwegen» er tydelige, men framfor alt er området i dag for den reneste naturpark å regne.

Langelandsfjella
Et annet besøkspunkt er Rasvåg ca. 8 km fra Lauvik. Rasvåg er i seg selv et sjarmerende sted, og stiene til Langelandsfjella er både gode og godt merket og leder til spennende partier i landskapsvernområdet og fantastiske utsiktspunkter.

Gården Langeland